19:00

Vedums AIS

Referat: Främmestads IK - Vedums AIS

Svag insats men 3p mot Främmestad!

Spelet stämde allt annat än bra, men efter tre raka förluster i matcher vi lika gärna kunde ha vunnit var 2-1 segern mot Främmestad oerhört viktigt för oss. Det såg både segt och stressigt ut från start, men den första halvleken var annars relativt chansfattig. Spelet böljade raskt fram och tillbaka med hemmalaget som något vassare.

Vi uppträdde dessutom inte helt skärpt i alla lägen och det är också vid de tillfällen som motståndarna ofta har straffat oss. Så skedde även i fredags då vi efter att Främmestad haft en rad inkast på vänstersidan inte lyckades förhindra ett inlägg som en hemmaspelare nådde högst på.
Bollen fick en underlig både över Håkan och 0-1 var ett faktum. Resten av halvleken bjöd på fortsatt oordnat spel från vår sida och vi var alla rejält besvikna i halvlek.

Starten på den andra halvleken lovade dock betydligt bättre och blev ytterligare förstärkt när Främmestads målvakt blev utvisad sedan han mycket suspekt tagit bollen med handen utanför straffområdet. Den efterföljande frisparken blev resultatlös, men kvitteringen kom kort senare då Fredrik Möller kunde stötta in ett högerinlägg.

Efter målet fortsatte vi att trycka på och var nära att få ytterligare utdelning. Vår anstormning kom dock av sig ganska fort och istället blev matchbilden mer lik den i första halvlek. Framförallt ställde vi flertalet gånger till det för oss i fyrbackslinjen med oresoluta ingripanden. Vi har ibland tendenser att backa istället för att gå framåt, men det ”säkerhetstänket” är sällan eller aldrig rätt väg att gå.

Med en man mer lyckades vi i alla fall skapa ett visst tryck den sista kvarten och ett ledningsmål hängde lite i luften. Dennis Lindholm hade bla en gyllene chans att avgöra matchen med ett fritt läge rakt framifrån. Han missade den gången, men revanschen lät inte dröja speciellt länge.

Med ca 10 min kvar av matchen befann sig ”Dempa” än en gång i straffområdet av någon anledning och den här gången avslutade han kliniskt med ett lågt skott intill målvaktens vänstra stolpe.
Den sista delen av matchen spelade vi mest av och segern var bärgad.
Den något negativa framtoningen från den här texten ska man inte ta allt för allvarligt på. Efter flera ganska bra insatser utan poäng var det absolut viktigaste att vinna och ta tre poäng. Vi saknade också rekordmånga spelare inför den här matchen och det gör också segern än mer skön!

Nu tar vi de här tre poängen med oss och tittar omedelbart fram emot nästa match mot Larv. Ett derby med oviss utgång där vi förhoppningsvis får tillbaka några spelare som gör oss än mer konkurrenskraftiga. Båda lagen är i behov av poäng och vi ställer därför in oss på en lika tuff match som de sju första!

I fredagens match stod vi som sagt för en relativt medioker insats, både som lag och individuellt. Tycker dock att anfallsduon Klas Boman och Jonas Aronsson gör ett gott dagsverke utan att sätta pricken över i:et. Klas har ännu inte fått målskyttet att släppa, men han bidrar med ett stort jobb i varje match och förhoppningsvis ger det ena de andra!

Kul också att se Johan Lundmarks inhopp som högerback. Johan har tagit ett stort steg framåt den här säsongen och stod för ett felfritt inhopp med bra markeringsspel och vårdade uppspel.